Slåenvej 3 | 6600 Vejen | Telefon: 29 86 34 40 | Mail: book@ordstyrer.dk​

Helle Solvang

Helle Solvang - Kompetent ordstyrer/moderator/facilitator

Helle Solvang har bl.a. været ordstyrer - hovedmoderator ved PVCs internationale bæredygtigheds symposium i København 2013, den internationale konference ’From crisis to possibility’, Gilleleje 2013, DR’s hædersfest for forfatter Klaus Rifbjerg, 2013, WAF Award (Water and Food Award) International Masterclass and Ceremony i Westminster Hall i London, 2014, Bogforum 2014 og det nationale ’Kulturmøde’ på Mors, 2014.

Helle Solvang (født 1967)

- Rutineret vært på kultur-scenen heriblandt på DR i 20 år. Bl.a. kendt fra DR P1s magasin Sproglaboratoriet, Vita P1 og DR Romanprisen.
- Uddannet cand.mag. i Musikvidenskab og Moderne Kultur- og kulturformidling på Københavns Universitet i 1998.
- Ifølge Kommunikationsforum (marts 2014) én af de dygtige kommunikations-kvinder i Danmark, som ”’sparker røv’ og har bæredygtigheden med i bagagen”.

Helle Solvang færdes hjemmevant på store og små scener. Hun har i radio-og tv og på bl.a. Bogforum, International Forfatterscene og Kulturmødet, Mors interviewet hundredvis af danske og udenlandske top-kunstnere heriblandt Karl Ove Knausgård, Daniel Barenboim, Ida Jessen, Peter Høeg og Jørgen Leth. Hun har været vært på DR2 og præsenteret koncerter og musikkonkurrencer, herunder Malko-konkurrencen, P2-musik-konkurrencen og Spil for livet med unge talenter inden for klassisk musik.

Desuden interviewede hun i en årrække danske ildsjæle i det populære P1-program VITA. Her fik hun indgående kendskab til samfundets ’firstmovers’ og drivkræfter; kunstnere, politikere, ngo’er, projektmagere, iværksættere mv., og hendes i forvejen stærke interesse for og viden om grøn omstilling, samfundsudvikling, demokrati og handlekraft blev styrket og skærpet.

Efter finanskrisen tog hun initiativ til at samle mennesker fra hele verden med interesse for bæredygtig, uddannelsesmæssig og økonomisk omstilling til en række samtalesaloner. Hun indtog rollen som procesleder- og designer i samskabelse med andre, vært og facilitator. På baggrund af samtalerne og erfaringerne co-producerede hun filmen ’From crisis to possibility’ og den roste temaserie på P1 ”Danmark og bankerotten”.

Helle Solvang værdsætter et godt forarbejde i samarbejde med arrangørerne og spiller ind med idéer til, hvordan man kan udfordre formen og skabe meningsfulde og deltagerinddragende møder. Hun giver inspiration til nytænkende samtaleformater eller elementer i dine møder. På scenen er hun professionel og fuld af nærvær. Hun vægter dialog, samtale og indsigt højere end polariserende debatter og sætter kompetent rammerne for en konstruktiv udveksling. Med sit journalistiske og dokumentaristiske blik sikrer hun, at pointerne, beslutningerne og indlæggene også kan give mening for dem, der ikke var til stede i fald man ønsker at skabe en artefakter eller anden høst fra mødet.

 

FOREDRAG/EMNEFORSLAG

HVEM VIL VI GERNE VÆRE? HVOR SKAL VI HEN?

Helle Solvangs mest omfattende radioprojekt, P1-tema-serien ”Danmark og bankerotten”, blev sendt i 200-året for Danmarks bankerot og satte krisen i historisk perspektiv og opbyggeligt lys. Serien er baseret på interviews og samtale-saloner med hundredvis af deltagere og den affødte 5 stjerner i Politiken. Henrik Palle skrev:

"Forudsætningerne for krisen (1813) oprulles ... Ganske levende endda. Og nuanceret.... Rent ud sagt møghamrende interessant radio, som uden at belære eller overforsimple gør sin lytter klogere"

I dette arrangement lægges der op til dialog med deltagerne om, hvordan krise kan blive vendt til mulighed og hvilket potentiale kriser kan udløse på godt og ondt. Hvor kommer vi fra, hvor skal vi hen, hvem vil vi gerne være, og hvilken kultur og hvilket samfund ønsker vi at overdrage til de kommende generationer? Alle disse spørgsmål udforskes ved hjælp af bl.a. world café-metoden. Gennem deltagernes erfaringer og faglighed inddrages mangfoldige perspektiver i en udforskning af individets såvel som systemets kriser og forandringsmuligheder.

ART OF HOSTING

Helle Solvang faciliteterer samtaler med udgangspunkt i brændende kraftfulde spørgsmål og med en høj grad af deltagerinddragelse. Hun anvender bl.a. Openspace, World Café og proaction café, appreciative inquiry og andre metoder samlet i The Art of Hosting and Harvesting conversations that matter (AOH). Emnerne for udforskning kan være mangfoldige, men resultatet er altid en oplevelse af, at alle involverede står på samme platform med fælles forståelse, målsætning og ’plan for wiser action’.

Book Helle Solvang til at introducere metoderne eller som vært af et AOH-forløb.

FLOWGAME

Helle Solvang er certificeret Flow Game vært. Flow Game er et enestående spørgsmål-spil, hvor deltagerne udforsker et brændende spørgsmål, der har betydning for deres liv og arbejde, sammen med andre. Værtens rolle er at skabe en atmosfære, som indbyder deltagerne til at øse af deres visdom og livserfaring og dermed støtte hinandens undersøgelse af vigtige livs-spørgsmål. Et Flowgame kan spilles af 3-20 personer i 4-5 timer eller i op til flere dage. Velegnet til en ledelsesgruppe eller medarbejdergruppe, som vil styrke samarbejde og udformningen af fælles mål. http://www.flowgame.net

SPROGET

Sproget bevæger sig, hvad enten vi vil det eller ej. Oplæg til dialog om sprogets udvikling/afvikling og om det forandringspotentiale der er i et bevidst sprogbrug.

Der kan desuden lægges op til konference/foredrag/workshop om stemme, formidling og mange andre emner indenfor sprog, lytning og musikalitet.

BILLEDHUGGER ASTRID NOACK

Astrid Noack (1888-1954 født Ribe) var en billedhugger med et hjerteskærende og imponerende livsforløb. Hun står bl.a. bag skulpturerne ’Anna Ancher’ (Skagens Museum) og ’Ung pige’ (Göteborg Kunstmuseum). Sidstnævnte figurerer på den kulturministerielle kanonliste. Helle Solvang har privat boet i Rådmandsgade siden 2006 som nabo til Astrid Noacks Atelier og var med til at stifte Foreningen ANA og drive kunststedet i 5 år. Hun har holdt adskillige foredrag om Noacks liv og værk – fortællingerne bringer os til Paris, hvor Noack opholdt sig i 20’erne og til baggårdslivet på ydre Nørrebro, hvor kunstnerne boede og arbejdede i 30’erne og under krigen. http://www.dr.dk/arkivP1/danmarkkort/Udsendelser/2012/06/08100904.htm

ARKITEKT JEAN NOUVEL

Helle Solvang har vist hundredvis af mennesker rundt i stjernearkitekten Jean Nouvels blå kube i DRBYEN. Som DR-rundviser har hun fortalt om bygningens detaljer og overraskende anekdoter om den kontroversielle franskmand til bl.a. udenlandske arkitekter og danske skoleelever. Hun har flere gange rejst til Paris for at studere og skildre Jean Nouvels mange bygningsværker og medvirker som skribent i den alternative rejseguide ’Paris’ fra Aarhus Universitetsforlag med en udfoldet feature om Nouvel og hans verden. Vælg foredrag med slides, rundvisning i DR Koncerthuset eller guidet tur til Paris.

DIVERSE

Helle Solvang afholder musikalske foredrag samt workshops om interviewkunst, fortælling og musik. Underviser i radiofortælling, radio- og tv-optræden, formidling og stemmebrug. Hun har lagt stemme til populære tv-udsendelser som Bag Borgen og adskillige temalørdage på DR2. Helle Solvang er en habil oplæser af litteratur, digte mv.

Booking forespørgsel - Helle Solvang

Udfyld formularen herunder for at sende en bookingforespørgsel på Helle Solvang. Vi kontakter dig herefter snares muligt.

Du er også meget velkommen til at ringe til os på tlf: 29 86 34 40

Kontaktinformation
 
 
Arrangementsdetaljer
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ordstyrer.dk

Slåenvej 3

6600 Vejen

​CVR: 26454867

Telefon: 29 86 34 40

Mail: book@ordstyrer.dk​

Persondatapolitik