Slåenvej 3 | 6600 Vejen | Telefon: 29 86 34 40 | Mail: book@ordstyrer.dk​

Michael Kristiansen

Michael Kristiansen - ordstyrer - foredrag - individuel magt

Michael Kristiansen har gennem sin karriere fungeret som redaktør på Berlingske Tidende, Politiken og på magasinet Euroman. Han foretog i 1997 et skift til kommunikationsbranchen, hvor han i perioden 1997-1998 besad jobbet som informationschef i Den Almindelige Danske Lægeforening. Derudover sad han 1998-1999 som partner i kommunikationsfirmaet Cobrus. Fra 1999-2001 var han pressechef i partiet Venstre, indtil han i 2001 blev særlig rådgiver for statsminister Anders Fogh Rasmussen, hvor han sammen med sin forgænger Henrik Qvortrup blev nogle af de første rådgivere, der for alvor blev sat i offentlighedens søgelys som såkaldte “spindoktorer”; en betegnelse Kristiansen selv ikke er stor tilhænger af. 

Netop Michael Kristiansen tillægges ofte rollen som den grå eminence bag Anders Fogh Rasmussens politiske succes. Michael Kristiansen valgte i 2005 at fratræde sit job som særlig rådgiver for statsministeren. Michael Kristiansen har siden sin afsked med rollen som rådgiver for statsministeren, startet eget kommunikationsfirma og arbejder sideløbende for Danske Bank, hvor han pr. 1. oktober 2005 blev antaget som ekstern konsulent.

I 2007 blev han vært for programmet Mogensen og Kristiansen på TV 2 NEWS sammen med Peter Mogensen, politisk kommentator på Politiken. Michael Kristiansen er desuden forfatter til en række politiske biografier.

Michael Kristiansen vil tale om individuel magt og film og TV's forhold til magtens personligheder i dansk politik.

Michael Kristiansen har både bevæget sig foran og bagved kameraet i forbindelse med film om politik og magt. Han var en af instruktørerne bag Kandidaterne en af de bedste film om et dansk valg med Uffe Ellemann-Jensen og Poul Nyrup Rasmussen i hovedrollerne. I Fogh bag facaden medvirkede han i sin egenskab af Anders Fogh Rasmussens spindoktor.

Michael Kristiansen fortæller om tilblivelsen af Kandidaterne, om hvad der måtte blive optaget, hvilke problemer filmholdet løb ind i, og hvordan filmholdet opfattede kandidaternes indsats.

I den efterfølgende debat bliver der ofte især fokuseret på de hændelser, der førte til, at Uffe Ellemann-Jensen tabte opgøret trods en klar førerplacering i menings-målingerne op til valget. Forklaringen var for dårlig forberedelse og forkert håndtering af modpartens angreb. Forhold som man kan lære af til enhver valgkamp.

Michael Kristiansen er en af de kommunikationsrådgivere i Danmark, som har opnået de største resultater og har den bedste forståelse for strategisk kommunikation. Han har altid et skarpt blik for de strategiske konsekvenser i det konkrete arbejde.

Hvad er en kommunikationsstrategi?

Michael Kristiansen giver en generel introduktion til, hvad en kommunikationsstrategi er, hvad den kan og fortæller historier fra den virkelig verden.

Talen som strategisk kommunikation

Med afsæt i sine erfaringer som spindoktor for Anders Fogh Rasmussen og kommunikationsrådgiver for topledere i erhvervslivet fortæller Michael Kristiansen om talens særlige rolle i strategisk kommunkation. Hvordan udnytter man talens særlige styrker, fx til at profilere taleren og sætte en dagsorden?

Hvilke budskaber skal serveres i taler – og hvilke ikke? Hvordan øger man talens mulighed for at blive eksponeret i medierne – og hvordan sikrer man at det er de rigtige budskaber, der bliver transmitteret?

Michael Kristiansen fortæller om, hvordan samspillet og modspillet mellem medier, magthavere og rådgivere fungerer.

Hvordan påvirker vi politikerne?

Hvad virker, og hvad duer slet ikke? Hvorfor kommer nogle altid igennem med deres budskab, mens andre aldrig får hul igennem?

Hvordan er samarbejdsklimaet i Folketinget?

Bør politikerne stille krav til, hvad de vil, og særligt ikke vil spørges om af medierne?

Politikerne bliver stadigt mere kræsne med, hvad de vil svare på, når de medvirker i interviews.

Hvordan bliver den offentlige forvaltning bedre til at kommunikere med borgerne?

Hvordan fungerer journalisten, når politikerne vil ud med deres budskaber?

Michael Kristiansen anser journalisten for at være et filter, der hæmmer den direkte kontakt til borgerne, og i sin tid på Borgen forsøgte han netop at gøre op med dette: Fogh og jeg var optagede af, at vi ville bestemme over filteret. Vi ville prøve at sætte os på filteret. Denne taktik kommer eksempelvis til udtryk i tirsdagspressemøder, som den nye statsminister, Lars Løkke Rasmussen har valgt at fortsætte med. Med denne ugentlige begivenhed har statsministeren mulighed for at trænge ufiltreret igennem til borgerne og dermed undgå journalisterne som forhindring.

Booking forespørgsel - Michael Kristiansen

Udfyld formularen herunder for at sende en bookingforespørgsel på Michael Kristiansen. Vi kontakter dig herefter snares muligt.


Du er også meget velkommen til at ringe til os på tlf: 29 86 34 40

Kontaktinformation
 
 
Arrangementsdetaljer
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ordstyrer.dk

Slåenvej 3

6600 Vejen

​CVR: 26454867

Telefon: 29 86 34 40

Mail: book@ordstyrer.dk​

Persondatapolitik