Slåenvej 3 | 6600 Vejen | Telefon: 29 86 34 40 | Mail: book@ordstyrer.dk​

Ralf Pittelkow

Ralf Pittelkow - debatkommentator - ordstyrer

Ralf Pittelkow, f. 9.4.1948, politisk kommentator; gift med Karen Jespersen. Pittelkow, der er mag.art. i litteraturvidenskab, var ansat ved Litteraturvidenskab ved Københavns Universitet 1973-89. Efter først at have været tilknyttet Venstresocialisterne og dernæst Socialistisk Folkeparti blev han i 1989 international sekretær for Socialdemokratiet for 1992-94 at blive politisk rådgiver for Poul Nyrup Rasmussen. Siden 1994 har Pittelkow været politisk kommentator på Morgenavisen Jyllands-Posten og er en ofte brugt kommentator og debattør i radio og på tv. Sammen med sin hustru har han skrevet flere debatbøger, bl.a. Det røde flertal (1987), De lykkelige danskere (2005) og Islamister og naivister. Et anklageskrift (2006).

Mit liv som dansker – skrevet af Ralf Pittelkow i 2009

Barndomsårene giver et glimrende indblik i efterkrigstidens Sønderjylland. Den danske landsdel, der uden sammenligning har gennemgået den største historiske centrifugering. Forfatterens aner er delvis fra Tyskland og det - sammen med indtrykket af en ret harmonisk barndom - indleder de første mange sider af bogen.

68-oprøret, universitetsårene i København samt 1980erne i Danmark afdækkes også ud fra en personlig vinkel.

Tiden som aktiv socialdemokratisk deltager er interessant læsning, hvad enten den vinkler Danmark eller (Øst-)Tyskland. Ikke mindst årene 1992-94 som politisk rådgiver for daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen er fin læsning.

Et 40-års studenter-jubilæum i barndomsbyen Sønderborg med tilhørende praktiske og følelsesrelaterede tanker afslutter bogen. Begreber som “værdifællesskab”, “indbyrdes tillid mellem danskere” selvstændigt og i kombination med den (primært muslimske) indvandring i Danmark opleves ofte i “bogens nødspor”.

Udstrakt promotion/foredragsvirksomhed danner en naturlig hale til bogudgivelser og artikelskriverier. Ralf Pittelkow har rejst - som det fremgår af bogen - Danmark tyndt med sine synspunkter. Reaktionerne i vidt forskellige fora noteres og omtales. Et eksempel (pag.350): Jeg har nogle særlige følelser involveret, når jeg får positive reaktioner fra solide uakademiske læsere. Jeg ser det som en bekræftelse på, at det er lykkedes at komme ud over rampen. (….) Men det har også været afgørende for min ambition om at bryde den politiske, sociale og intellektuelle snæverhed, som præger de definerede klasser

Forfatteren fører læseren igennem sin (foreløbige) livskarriere over 405 sider. Ralf Pittelkow er kendt for sin intelligente formuleringsevne, hvilket også klart fremgår af bogens mange sider.

Booking forespørgsel - Ralf Pittelkow

Udfyld formularen herunder for at sende en bookingforespørgsel på Ralf Pittelkow. Vi kontakter dig herefter snares muligt.


Du er også meget velkommen til at ringe til os på tlf: 29 86 34 40

Kontaktinformation
 
 
Arrangementsdetaljer
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Ordstyrer.dk

Slåenvej 3

6600 Vejen

​CVR: 26454867

Telefon: 29 86 34 40

Mail: book@ordstyrer.dk​

Persondatapolitik